Tuesday, March 23, 2010

Ei saa ikka kaldal passida...

Reede õhtul saabus meile külla Kaisa sõbranna Laura ning viisime ta otse lennujaamast Hecticusse. Laupäeva hommikul oli selline pilves ja tuuletu ilm, niiet sai mõnusalt vaikselt ärgata (kiiret polnud kusagile). Käisime turul ja siis otsustasime minna Muizenbergi. Käsi andis mul veel veidi tunda, aga samas nagu kaldal ka ei viitsinud passida. Tänu tuule puudumisele oli laine peegelsile ning mõnusalt suur. Käsi küll veidi ragises, kui ma välja ujusin, aga see tasus ennast ära. Muizenbergi lainekuju on ikka mõnus funboardi jaoks, saab pikalt sõita ning samas ei keera ta sind kohe kummuli nagu Big Bays.
Pühapäeval käisime Frantischhöekis ja matkasime kohalikus Mont Rochelle rahvuspargis. Ma arvan, et see oli seni kõige ilusam matkarada, kokku 16,5 km, kõrguste erinevus ca 500m pealt 1550m peale ning kulus ca 5 tundi. Ilm oli ka mõnusalt päikeseline, aga tänu sügisele mitte nii palav - matkamiseks ideaalne.

Eile oli käsi juba päris hea ning juba hommikust puhus korralik tuul. Käisime Kaisaga järvel, kus oli vähemalt 10ms. Algu ta proovis 4.2ga ja siis võttis 3.6 - ilma trapetsita on ikka väsitav sõita sellise tuulega. Hiljem ei saanud ma ise ka rahu ning laadisin asjad auto peale ning läksin Melkbossi. Mõtlesin, et sõidan rahulikult ja ei hüppa, et käele mitte liiga teha. Kuna kõrval rigas mingi tüüp viiest, siis panin 4.2. Sain 1 triibu teha, kui oli kohe selge, et ei saa sellega sõita. Tagasi ja 3.6. Melkboss on ikka hüppepark - oi kuidas oleks tahtnud backi proovida :) Tunnikese pärast hakkas käsi tunda andma ning sain ühe superlaine veel kätte, tegin viimase bottomi ja cutbacki ja ronisin kaldale...

Nüüd peaks vist hakkama asju kuivatama, sest homme on juba tagasilend... samas ilusad liinid tulevad randa....

Wednesday, March 17, 2010

The End

Täna Melkbossis oli mõnus poomikõrgune hüppelaine. Kuna Wolf andis head eeskuju, siis tuli ise ka hakata backi proovima. Proovisin lennata võimalikult kõrgele, sest oli meeles Barabanovi õpetussõnad, et neid madalaid oskab maanduda ainult Penny :D
Kui seni kõige kõrgem ilusalt nina ees vette lendas, oli kolakas nii suur, et pagana käsi tuli jälle õlaliigesest välja. Sain õnneks vees ise teise käega selle tagasi paika tõmmata ja kuidagi ka veestardi ära teha. Sellega siis on siin surfid sõidetud, 1. aprill pannakse õlaliigesesse titaanist kruvid ja siis sügishooajast Ristnas kohtume :)

Tänasest algab siin Cape Winelands'i filmifestival (vaadage lehte FaceBookis), kus on muuhulgas ka 8 Eesti filmi. Vaatame siis nädalakese filme ja juba järgmisel neljapäeval olen Eestis tagasi. Reedel tundub, on minu juures pidu - everyone is invited ;)

Sunday, March 14, 2010

woop woop

Nonii, nüüd on terve nädalavahetuse korralikult lainetanud ja puhunud. Eile algas kõik mõnusa 4.7 ilmaga ja 2-3-4m lainega. Hanno on tagasi Cape Townis mingi turismigrupiga, ta viis tädid shoppama ja tuli ise randa pilte klõpsima. Sellest ka paar pilti.

Täna puhus juba varahommikust ja olin juba 11st peal 4.7ga. Laine oli mõnusalt suur, selline umbes nagu eile. Pärast kahte tundi tuli panna 4.2 ning soitsin veel tunnikese kuni jalg jäi rullis aasa kinni ja väänas seda korralikult. Õnneks midagi hullu pole, veidi annab ainult tunda. Siis saabuski Hanno ja andsin talle täisvarustuse - oma vana kalipso, trapetsi, laua ja purje. Ta veidi 4.2ga sõitis ja tuli siis juba 3.6 küsima. Teate, selline tavaline Sunseti ilm :) Paar tunnikest sai ta ka sõita - kuni ma ta välja lehvitasin, et mul on igav ja vaja koju minna :) Aga ta sõitis väga hoolikalt, kui koll tuli vastu, tegi kohe chickeni ja ei hakanud seal võitlema - asjad igastahes terved + mu 69 laud sai kiita ja pidi keerama lainel vähemalt samahästi kui Penny twinn ;) Täna nägin kahte mastipurunemist ka - ei tasu shorebreikis väga chillida.

Kaisa on kodus ja kirjutab magistritööd. Vahepeal käis bassu ääres ja kohe naksti oli meie naaber-pruun-italiaano platsis (tegelikut on ta shotlane ja nimi hoopis Gavin). Tundub et tal on hirmus suhtlusvajadus ja ta valgustas Kaisat jälle pikalt oma raskest elust :) Niiet vallalised neiud, kui te soovite saada siia omale korterikaaslast, kes on kenasti pruun (päevitab speedodega) ja sportlik (käib pidevalt siin meil jõusaalis), siis 27. märtsil toimub meie hoovis "meet your neighbour" pidu live-bändiga. Meie korter vabaneb ka 25st :)


Wednesday, March 10, 2010

Sügis

Täna oli esimene sügisilm. Pool päeva oli pilves ja vihma sadas, temperatuur ka mõnusalt töötegemist soosiv - kodus pidi isegi T-särgi selga panema ;). Õhtupoole tekkis ka tuul ning läbi vihma oli kuidagi kodune sõita surfama. Käisin korra Sunsetis vaatamas, aga siis otsustasin ikka minna Melkbossi. Kui kohale jõudsin, tuli päike välja, aga ikka oli veidi jahe. Mingi lohetaja sõitis kapuutsiga :D

Täna oli puhangulisem kui eile, kuigi tuul oli veidi tugevam. Laine ka veidi suurem, aga see-eest kukkus kiiremini kokku. Selline keskmine surfi-õhtupoolik. Asju oli ka veidi jahe kokku panna - nagu Ristnas või Väänas :)

Tuesday, March 9, 2010

Laine selgest taevast

Siin on mitu päeva olnud tänu õigele suunale ja tuule puudumisele väga ilus laine ja soe vesi. Eile õhtupoolikul sulistasin päris pikalt kodurannas lainelauaga - tavaliselt ma ronin välja sellepärast, et jalad hakkavad külmetama, aga eile võis neid vabalt vees leotada. Surfasin koos ühe umbes 45-aastase tädiga, kes suutis uskumatult hästi oma väikese lauaga kõik kollid kinni püüda ning andis mulle ka häid nõuandeid. No mõnusalt sai ennast pesumasinas puhtaks :) + veel käelihased valusaks nii väljaujumisest kui enda käimaujumisest. SUPi mehed ülbitsesid üldse ilma kalipsodeta shortsides ja üks tegi häid trikke - näiteks seisis pea peal. SUP on küll suur, aga proovige seda järgi teha :)

Täna päeval mõtlesin minna ka lainelauaga sõitma, aga just kui vette sain, hakkas Cape Doctor tööle ning laine muutus koledaks. Veidi ulpisin seal ja ronisin välja. Tunni pärast puhus Kite beachil juba 10-12 ms ning mõtlesin, et ohooo, saab ka tuulesurfata :) Kuna selleks ajaks oli Bloubergstrandis tuul teinud lainest sellise tarifaka, otsustasin minna õnne otsima Melkbossi. Ma ei tea kas sügis on kõik turistid ära hirmutanud siit, või oli kell juba liiga palju või prognoos olematu (või siis oli Platboomis jälle megailm :S), aga seal polnud kedagi sõitmas. Ainult 2 saksa paarikest rigas 4.7 ja 5.3 purjesid. Melkbossis on see viga, et kui kedagi ei sõida, ei saa sealt parklast üldse aru kui suur laine on. Parklast veepiirini on oma 150 meetrit ja siis madalast veest laineni veel sadakond meetrit. Tundus selline siledavõitu, nagu Pirital. Rigasin siiski 4.7 ning pooleldi tiksudes sai isegi välja. Edasi oli kõik juba nagu filmis. Väga ilusad korrapärased ja pikad 1,5-2 meetrised setid tulid sisse, tuult oli just nii palju, et välja saaks ja lainelt ennast käima. Veivamine oli nagu arvutimängus, lihtsalt teed siledal lainel bottomeid ja cutbacke ja laine ei lõpe üldse ära :) Pärast tuli tuult veel juurde ka - ma ütleks, et täiesti ootamatult üks parimaid veivipäevasid siin. Sõitsin kuni päikeseloojanguni - siin on hakanud varem pimedaks minema, enne oli valge umbes veerand üheksani, nyyd loojub päike juba pool kaheksa :) Nautige talve!

Monday, March 8, 2010

Head naistepäeva!

Ma olen laisk olnud ning pole oma blogi tükk aega täiendanud. Kojusõiduni on ainult kaks ja pool nädalat ning tunne on juba selline, et peaks asju hakkama pakkima :D
Lühidalt siis niipalju, et üleeelmine nädalavahetus käisime maal. Sihiks oli Die Hoopi rahvuspark mere ääres, sest sisemaal tundus liiga palav. Kuna tee peale jäi ka Aafrika lõunapoolseim tipp L'Agulhas, siis käisime usinate turistidena ka sealt läbi. Hoolimata sellest, et seal oli isegi boutique-art-gallery-illy-coffee-guesthouse, sinna ööbima jäämise tunnet küll ei tekkinud. Ikka päris tobe, et kõikidel turistidel on vaja ära käia Aafrika lõunapoolseimas tipus :S L'Agulhas'e kohta on pilt daamidega.

Sõitsime edasi Die Hoopi poole ning kuna me parki sisse ei raatsinud minna ööbima, siis jäi ainsaks variandiks farmerite B&Bd. Sisuliselt on see lihtsalt ööbimine farmis, kus peremees üürib ühte tuba/korterit turistidele. Pärast mõningast otsimist leidsimegi toreda koha. 200 raha per nägu ning saime tervelt 2-toalise osa nende majast. Lisaks andis peremees meile veel pooliku 3-liitrise pakiveni, mis oli üllataval kombel palju parem kui tavaline savignoon blänk (loe: tikrimahl alkoholiga), mida siin juuakse. Sellest pilt minust päikeseloojangul.

Järgmise päeva kolasime pargis ning "võtsime" ära kõrgeima tipu Potbergi (600m). Päev oli nii väsitav, et otsustasime jääda veel üheks ööks ning tulime koju alles esmaspäeva hommikul.

Nüüd möödunud nädalavahetusel pidi tuul puhuma ning jäime linna. Üleüldse tundub siin prognoos olevat pidevalt nädalavahetusteks, kus võiks just mingi pikema väljasõidu korraldada. Reedel tsekkasime üle kohaliku poppklubi Assembly, mis kirjelduse järgi oleks justkui Von Krahl, aga kui sisse saime, oli selge, et see on pigem selliste inglise pubekate läbukoht. Muusika oli ka imelik ja ma tundsin ennast veidi vanainimesena, kui ma Kaisale ytlesin, et "kuidas noored sellist lärmi muusikaks peavad" :D

Laupäeval käisime turul saia ostmas ning kuna ma olin kole väsinud, siis pikutasime ka veidi Kirstenboschi botaanikaaias - turult ostsime piknikukraami kaasa. Muidugi uurisin tuult ning Cape Pointis näitas 20 ms (ehk oleks olnud Platboomi või siis Witsandi tingimused). Mõtlesin, et küll siiapoole ka midagi varsti jõuab. Õhtupoole sai veidi Sunsetis sõita, aga paras jama oli. Puhanguline ja selline allameetrilaine :S

Pühapäeva hommikul käisime Big Bays lainesurfamas ning pärast oli mõte minna Platboomi. Tüütult kaugel on see Platboom ikka + sissepääs on tasuline. Eestis nagu pole probleem Ristnasse sõita, aga siin millegipärast ei viitsi :S Muidugi kui kohale jõudsime (läbi Chapmans Peak'i - soovitan), polnud seal mingit tuult. Ainult palju tuult ootavaid surfareid ja baboone. Sellest ka pilt. Tagasitulles sõitsime veel Nordhoekist läbi, mis olevat kuulus lainesurfikoht. Vist on ka, sest mina sealt rullist välja ei suutnud ujuda :) Kui olime ennast maha jahutanud, siis läksimegi koju, et õhtul minna Pink Falmingo kinno (www.pinkflamingo.co.za/). See on hästi mõnus kesklinna-majakatusel olev kino, kus näidatakse häid vanu filme. Pileteid on veidi raske saada, aga pole ime ka - 50R eest saab kino, tasuta joogi ja popcorni. R200 eest saab lösutada diivanil :)
Vaatasime Elizabeth Taylori ja Paul Newmaniga klassikut Cat on a Hot Tin Roof. Õhtu oli mõnusalt PALAV, pärast olime veel seal katusel ja tegime yhed dringid. Kui koju sõitsime, siis lõi põhjapool äikest ning müristas päris korralikult. Varsti tuli ka padukas ning pilv liikus välkudes kesklinna poole. Huvitaval kombel oli mere kohal tähistaevas. Aga erilist kasu sellest äikesest polnud, sest ka täna on rämedalt palav. Käisime hommikupoole Big Bays pesumasinas ennast värskendamas. Laine on ilus - vist peab varsti veel minema :)




Tuesday, March 2, 2010

Hoogsa tiksumise treening

Ma olen ikka väga enesekindlaks siin muutunud ning täna aknast välja vaadates mõtlesin, et no 4.2 autosse ning las muu kraam jääb koju. Eriti kui eile õhtul puhus tuul hooti 45 knotsi.

Melkbossi jõudes oli paras rannailm ning inimesed tiksusid viiestega. "Küll varsti hakkab puhuma," mõtlesin ning panin 4.2 kokku. Laine oli kusjuures isegi väga ilus, selline poomikõrgune. Päris hästi sain tiksuda, mõned korrad isegi sain hooga välja ja harjutasin oma uut trikki, mis meenutab backi, aga lõpeb crashiga. Vähemalt tagasi sai enam-vähem lainega sõita. Üllataval kombel ei hakanud yldse igav ning suutsin 2 tundi seal vees olla, kuni jalad hakkasid külmetama ning ronisin välja. Selline päev siis :)

Monday, March 1, 2010

Laine

Kui teisipäev oli mõnus tööpäev (ei olnud tuult, lainet ega päikest), siis kolmapäevaks tuli laine tagasi. Päris keeruline oli siin kodurannas välja ujuda lainelauaga, kui laine on mõnusalt suur. Vahepeal isegi mingi püstise-jeti-mees pakkus oma abi :) Õnneks varsti sain pihta, et tuleb oodata kuni setid randuvad ja ära plekib. Siis tekkis umbes 30 sekundine auk, mille jooksul tuli 50m ära ujuda. Väga mõnus päev oli, ainult vesi oli väga külm, nii et väga kaua ei kannatanud olla vees. Pärast jetimees veel rääkis, et veidi kaugemal olid delfiinid lainetesse hüpanud. Idüll missugune.

Neljapäeva õhtust hakkas ka puhuma ning saime Hanno ja Madisega mõnusa õhtuse Sunseti. Tuul oli kuidagi eriti off ning laine seetõttu hästi puhas, nii 2 meetrine. Mõõnus :)

Reede oli BIG. Hanno ja Madis passisid juba 12st rannas, aga ma jõudsin alles 3 paiku. Laine oli 3-4 meetrit ning Hanno tiksus usinalt välja - lainega tagasi. Madis pidas targemaks kaldal istuda ja arutleda, et "mu asjad on juba kuivad ja homme lendame ära" :) Kui ma 4.7 kokku sain, oli tuult juba piisavalt ja ma tiksuma ei pidanud peaaegu yldse. Tunni pärast tõstis veel ning siis panin juba 4.2 ning setid läksid järjest suuremaks :S Tegelikult oli päris hull tunne sellisega koju tagasi tulla ning avastada eest täiesti sileda ja vahuse välja, mis oli eelmiste lainete ulpivaid ohvreid täis :D Ma vist polegi nii sileda ja suure lainega varem sõitnud - kui ikka cutbacki tegid sellise kolaka pealt, siis oli alla tulla tunne nagu lumelauaga puudris - ega purje eriti vaja polnud. Ja kui kuulsid, et see taga kokku kukub... :) Kui maha tulin, siis mingid tüübid kaldal kohe õnnitlesid, et "congratulations, everything in one piece" :)

Nädalavahetusel surfi ei olnud, sest käisime maal ja ööbisime farmis - lehmade ja jaanalindudega. Kokku läbisime 800 km, aga sellest tuleb eraldi jutt.

Täna jõudsime tagasi ning tuul oli eriti karm - puhangud 36 knotsi ning laine jälle see vastik tarifa-chopp vasakult. Läksin vaatasin Melkbossi - briti ässad muidugi Bubblega eesotsas kimasid seal... Panin 3.6 ja oli nii puhanguline, nagu kevadel Maardul. Ees uppusin ja taga pidi kangutama, et jibet teha. Lisaks veel see mõnus chopp. Paar mõnusat poomikõrgust lainet sain tagasi. Aga üldiselt - bensiin ja tikud!

Tuesday, February 23, 2010

Kus on laine?

Lihtsalt väike märkus, et eile saime ka sõita. Kuigi laineprognoos oli 3,5-4 meetrit, oli tegelikult laine nii 1,5 kuni 2, kohati ka "logo high". Tugev tuul tõi jälle sisse vastiku tarifachopi. Ma pole veel pihta saanud, kuidas kiirelt hommikul otsus teha ja sõidukoht valida - kas kodused Sunset/Melkboss või siis alla Cape Pointi poole või 80 km ülespoole. Eile tundus, et Yzerfontainis (80 km Langebaani poole) lainetas korralikult. See vana pildistab ja liigub õigetel radadel: http://www.feliceventi.com. Aga samas ma vist olen piisavalt laisk, et sõita väga kaugele, kui Sunset ajab ka asja ära :) Pealegi me soovisime alustada varakult minu juures grillimisega - Hanno marineeritud tuunakala oli ülihea :)

Monday, February 22, 2010

Woodstock

Neljapäeva mõtlesime veeta kultuurselt ning läksime avastama Woodstocki. Woodstock on selline segu tööstusrajoonist, metalli kokkustupunktidest, rehvitöökodadest, mustade värvilistest ühekordsetest elumajadest ning trendikatest vanadest tööstushoonetest-nüüdsetest-(arhitektuuri)büroodest ja galeriidest. No kuhu kõik trendikad (kunsti)inimesed on kolinud. Kõigepealt alustasime kohvitamisega Biscuit Milli kohvikus - see keskus oli suurepärane ka ilma laupäevase neighbourhoodgoods turuta.

Jätkasime neighbourhoodgoodsmeeste loodud what if world? nimelise galeriiga. Sealne kunst meenutas vägisi midagi sellist, mida me tegime kunstiõpetuse tunnis kolmandas klassis. Sellised paberketid ja akvarellid. Ainult põrandale oli tõmmatud jooned kunstiteoste ja poppide bändide nimede vahele. Umbes nii, et seinal on mingi soperdis ja siis põrandalt läheb joon White Stripesi nimeni. Peen värk!

Jätkasime kuulsa Goodman'i galeriiga, kus oli rosencaire (Rose Shakinovsky ja Claire Gavronsky) näitus. Mõned päris ägedad tööd olid, näiteks terve sein täis vanu kustukumme :D (või siis nukkude kummist kingi).

Micheal Stevensoni galerii oli vast kõige moodsam. Algas kohe mingi Šveitsi ühiskonnakriitlise teosega mustade ja valgete lammaste teemal e siis mingi ausländer värk. Kõige hullema kraami autor oli Steven Cohen. Oli videoinstallatsioone ja muud... Kirjeldada on raske, aga no siit saab ülevaate: http://www.at.artslink.co.za/~elu/stevencohen/

Väga sõbralikud on kõik seal galeriides. Igal pool lasti meid sisse ka hoiuruumidesse, umbes selliste sõnadega, et siin on veidi sassis, aga vaadake ise ringi. Päris usaldusväärsed nägime välja vist :)

Surfist ka. Reedel puhus korralikult 4.2le. Keskpäevast sõitsime Sunsetis ja pärastlõunal Melkbossis. Melkbossis oli päris korralik laine, nii 2-3 meetri kanti. Väga mõnus päev, aga hullult väsitav.
Laupäeaval oli vaikus ja ülipalav ilm. Käisime Constantia veinituuril. Ikkagi on nii, et kõige väiksem veinitehas, kus veine tõi maitsmiseks kummikutes ja mingi saksa-õlle-t-särgiga tüüp, ise vahepeal ära joostes tünnide vahele, oli kõige ägedam. Need suured turistikad ikka sakivad.

Pühapäeval undas juba varahommikust kole tuul. Ma ise olin veidi uimase surfiärkamisega, aga Hanno ja Madis sõitsid Sunesetis juba kella 9st (või midagi sellist :D). Ma jõudsin pool 12 sinna ning 4.2 oli veidi liiast. Kui hommikused lõpetasid, panin 3.6 ja siis oli juba väga hea. Mulle ikkagi meeldib Sunset rohkem kui Melkboss, sest siin ei kuku laine nii kiiresti kokku kui Melkbossis. Isegi siis, kui suure tuulega tuleb Sunsetti vastukut Tarifa choppi sisse. Ja väikse purjega on ka mõnus sõita - ma pigem veidi tiksun, kui kangutan veivamisel purje.





Monday, February 15, 2010

Nädalavahetus

Reedel saabusid Hanno ja Madis kaasadega ning nädalavahetus pakkuski mõnusat õhtust treeningtuult, kella viiest kuni loojanguni. Umbes sellist, et mina ja Hanno saime 4.7ga tiksudes/puhanguga välja ning lainega tagasi. Laine oli väga ilus, selline poomikõrgune ja kohati veidi enam. Hannol oli muidugi tiksumisel eeliseks Penny 82 twinfin. Madis oma 88 lauaga enamuse ajast uppus, sest istuva trapetsiga ei saa ikkagi veivi sõita :D

Pühapäeva hommikupoole käisime Kaisaga veelkord Table Mountaini vallutamas, tema juba kolmas kord. Seekord valisime marsruudi, mis algas Kirstenboschi botaanikaaiast ning läks mäkke veehoidlate juurde. Päris imelik oli märgata, et järsku mäe otsas kivine pinnas muutus liivaseks ning künka taga oli liivarannaga järveke. Kokku kulus seekord matkaks 4.5 tundi. Pühapäeva õhtuti on seal botaanikaaias veel kontserdid, päris mõnus oleks seal oma prosecco-külmakastiga istuda. Kaalume siin just, et kas minna kuulama mõnda kohalikku esinejat, Cliff Richardit või koguni Elton Johni... :D (onju äge line-up!)

Kolmapäevast peaks hakkama Cape Doctor jälle tööle ning kuni järgmise nädala alguseni peaks puhuma korralik SE.

Piltidel on meie igalaupäevane neighbourgoodsmarketi burger ja pizza :) Mõned pildid mäe otsast ka.





Thursday, February 11, 2010

Tööinimese tuul

Eile hakkas tuul õigesse suunda keerama kella 4st ning kell 5 võiski Sunseti kohale sõita. Autosid oli nii palju, et pidin parkima 100m rannast mingi eramaja ette. Kui koduaknast paistis, et lainet üldse pole, või on selline Tarifa chopp, siis Sunsetis tulid randa kenad väikesed liinid. Tuul oli pigem nõrk ning panin 4.7. Kui vette sain, hakkas laine järjest suuremaks minema kuni lõpuks oli selline poomikõrgune. Kui sellise ikka kätte sai, oli väga mõnus veivata, 6 bottomit vist oli rekord :)
Vahepeal pidi veidi uppuma, kuna tekkisid tuuleaugud, aga üldselt oli väga mõnus sõidupäev.

Täna on laine oma 4-5 meetrit, meri on isegi 100-200m kauguselt kaldast vahune. Veel tuult pole ja kui ei tule, siis jäävad mul mastid terveks :) Ma ei kujuta ette kuidas sellistest läbi peaks saama. Hommikul mingeid surfareid veeti jetiga lainetest/vahust läbi.

Monday, February 8, 2010

Masinavärk läks tööle

Uskumatu kui kiiresti siin ilm muutub. Kell 1500 oli veel täielik plekk, puhus umbes 3 ms SW. Tegin tööd ning passisin kite beachi mõõdikut (www.blowfeed.co.za). Järsku hakkas tuul keerama SE poole ning iga minutiga lisas paar knotsi. Poole neljaks puhus juba SSE ja 12 knotsi. Veel veidi ning oli SE ja 15. Siis laadisin asjad autole ja sõitsin Sunseti.

Laine oli väga ilus, nii 2-3 meetrit ning tuult umbes 4.7-le. Mõnikord väljaminnes rullis uppudes tundsin puudust veidi suuremast veivikast kui 69. Oi kui hea oleks sealt 80se lauaga välja tiksuda. Mõnikord pidi paluma ei-tea-keda, et tuleks mingigi puhang, enne kui koll mulle peale kukub (ise pooleldi uppumas). Üks kord pidi korraliku ujumise ka tegema, et asju kätte saada. Iga kolliga tuli mõelda, et "ei lase lahti, ei lase lahti!" :)

Aga kõik need korrad, kui eest sai puhanguga minema ja tagasi suure laine peal, olid väga mõnusad. Tagantjärele mõelda oli ikka päris lahe päev, sest kui tuult nii palju pole kui tavaliselt, on laine mõnusalt puhas. Klõpsisin oma seebikaga mõned pildid ka.



Sunday, February 7, 2010

Mitch andis otsad

Kuna midagi dramaatilist pole vahepeal toimunud, siis pole ka siia kirjutada viitsinud. Teisipäeval hakkas meie surfiauto Mitchi radiaator lekkima ning pidime tõmbama tee serva. Õnneks juhtus see Sea Pointis ning lähedusest polnud raske leida ajaveetmiseks mõnusat puhvetit. Kahe tunniga toodi meile teine kollane surfimobiil hüüdnimega J.D. Tegelikult meeldiski meile J.D. rohkem kui Mitch, sest ta oli kollane ning tal olid kenad ilukilbid ning raadiol oli audiosisend + ta püsis paremini teel. Kahjuks aga oli see lubatud juba mingile saksa perekonnale ning me saime parandatud Mitchi tagasi.

Kaisa käis tublilt surfitrennis ja Wolfgang arvas, et ta peaks järgmine kord juba trapetsis sõitu õppima :) Kaldastart tuli juba enamvähem välja.

Tuule poolt on olnud nädal otsa täielik ikaldus, kuigi laine on mõnusalt suur. Käisimegi siis Muizenbergis ja Big Bays hoopis lainet sõitmas - viimases on ikka vesi mõnusalt jahe ja varbad tahtsid ära kylmuda. Eilsest puhub päris tugev NW ning täna läksin sellega kohta nimega Strand sõitma (False Bay ääres, Muizenbergi vastas). Alguses oli ideaalne side-shore paremalt, aga hullult puhanguline. Oleks nii soovinud veidi suuremat lauda, sest poole ajast uppusin ja poole ajast sõitsin oma 4.7ga. Aga umbes tunni pärast keeras veidi side-on'iks ning tuul läks mõnusalt ühtlaseks. Selline Vääna moodi koht veidi (ainult puhub paremalt). Mõnikord sai isegi mõne sellise kena 1,5m laine kätte. Lisaks veel see, et seal peaks sõitma shortsides, sest vesi on soe ning kalipsos hakkab väga palav. Homsest õnneks hakkab SE jälle puhuma :)

Eile saabusid ka Kaisa vanemad ning käisime nendega Blowfishis söömas. See kuulus saksa surfar Paskwoski oli ka samas restos - päris peen värk, ah :D

Monday, February 1, 2010

Weekend

Nädalavahetus möödus kiirelt. Reedel käisime vaatamas üle kohalikku klubielu ning tuvastasime, et Hectic@Hope on jätkuvalt elujõus - selline Supreme'i tunne oli peol. Lisaks veel sissepääs R15 ja õlu samapalju. Mängiti kõike soulist Tears for Fearsini, vahepeal ka elektrot. Oma kambaga oleks seal kindlasti veel lõbusam. Hanno, tulete ka sinna, pole hullu, isegi Henri Kaar harjus ära, hoolimata, et see pole mingi BonBon, pigem ikka KuKu või Kraal.

Laupäeval läksime Old Biscuit Milli marketile (http://www.neighbourgoodsmarket.co.za/) ja nautisime suurepärast hommikusööki. Matis sa ju mäletad neid grillitud sisefileega võileibu :)

Pärastlõunal pärast väsitavat shoppamisringi läksin Melkbossi, kus sai sõita paar tunnikest 4.2ga (nagu terve nädal) ning mingi laine oli isegi olemas. Ega mujal kusagil parem polnud, isegi Andre Paskowski vms selle blondi tyybi nimi iganes on, sõitis seal...

Pühapäev oli matkapäev, sõitsime hommikul Table Mountaini alla ning hakkasime yles ronima (ainult wussid ja pensiokad sõidavad cable cariga) :D Hea tempoga olime alla tunniga yleval. Vaade on sealt ikka mega. Kohtusime ka pruunistunud nägudega ja roosade särkidega eesti golfaritega... Seejärel nagu tundus tobe alla ronida, ning mõtlesime, et vaatame seal yleval rahvuspargis veidi ringi. Seal on isegi mitmepäevaseid matkaradasid ning superilusad vaated. Valisime yhe raja mis võimaldas Camps Bay poolt alla tulla. Ja 5 tunniga olimegi auto juures tagasi :) Suht väsinud oli olla, aga tuju oli hea ning seal on veel väga palju häid radasid avastamata. Kliima on siin matkamiseks superhea - ei ole liiga külm ega palav - tuul mõnusalt jahutab.

Täna läks Kaisa purjelauatrenni ning ma istun siin järve ääres surfiklubis, ja vaatan kuidas Wolfgang Kaisat õpetab :) Hetkel puhub selline NW tuul. Wolfgang ytles, et kui tsekata kas lennujaamas ka puhub, siis võib minna Strandi sõitma, kus saaks paremal halsil sõita side-shorega. Tsekkame ehk üle. Hea uudis on veel see, et laine on tagasi (hommikul oli meri lainelaudureid täis) ning homme õhtuks lubab ka tuult :)

Friday, January 29, 2010

Freeride

Nüüd on juba kolm päeva puhunud nii mis hull, aga Sunset on peaaegu flat. Mingi imelik diagoonaalne lainechopp on ka - umbes nagu Tarifal. Eile käisime hommikul Muizenbergis lainelauatamas, hoolimata onshore tuulest sai veidi sõita.

Pärastlõunal läksin Big Baysse ning seal oli aeg-ajalt isegi mõni 1-1,5 m laine. Rahvast oli nagu laulupeol. Aga kuidagi mõnus oli sõita, tunne on tagasi :)

Täna käisin Melkbossis ning laineolukord oli veidi parem - ikka sellised 1,5 meetriseid tuli... muidugi selle peale ihus hammast 5 venda, kes tahtsid backi sellelt hüpata, 5 kiivriga tsainikut, kes sellest kindlasti pidid yle kihutama ning 5 tüüpi, kes kindlasti tahtsid seda veivata. Aga mõnikord mul isegi vedas :)
Kõik päevad olen sõitnud 4.2ga ning tegelikult kui ajastada õigesti, ongi see ainus puri, mida siin vaja on.

Eile õhtul oli Camps Bays selline tuul, et prillid tahtsid eest ära lennata. Sellest üks pilt (taustal liiv lendab ja mere kohal oli 2 m kõrgune pritsmepilv).

Wednesday, January 27, 2010

Kreeklased on süüdi

Esmaspäeval surfi ei toimunud, kuigi puhus kena tuul ja laine oli oma 2 meetrit. Seeeest saabus Kaisa, jõime veini ja käisime selles Blowfishis söömas... luksus ütleks ;)

Eile tuult ei olnud ja sõitsime hoopis Muizenbergi lainelauatama. Seal on ikka mõnus soe vesi (+19,5) ja kalipsot pole vaja. Õhtul jalutasime veel Cape Pointi majaka otsa, kust kõik turistid olid juba jõudnud jalga lasta.

Täna tuli pärastlõunal tuul, aga laine oli selline väikseke. Arvatavasti sellepärast, et külje pealt tuli segav chopp sisse. Mingil imelikul põhjusel oli suuri kalaparvesid laht täis ning pidevalt tuli nendest läbi sõita (no veidi olid syymekad). Kohal olid ka hülged, üks ujus ringi rannast ca 10m kaugusel lainetes. Loodetavasti ta ikka sai sealt minema ilma vigastustata. Mõni 1-meetrine veivatav laine oli ka (aeg-ajalt). Uue Pryde'i kalipsoga hakkas pigem palav.

Aga kreeklaste eelarvedefitsiit annab ka siin tunda. Euro on nii nõrgaks jäänud, et lausa valus hakkab. Kui õlu maksab baaris 14 randi, siis eelmine aasta oli see 17 krooni, nyyd lausa 21!!! Meie all puhvetis oli odavaim majavein 49 Randi. Ja 6 hiidkrevetti 89 Randi. Arvutage ise! Kui kreeklasi näete, kutsuge korrale!

Sunday, January 24, 2010

Nädalavahetus

Nädalavahetus on möödunud lainesurfi tähe all. Minimalibuga on ikka algajal päris raske rullist välja saada, vähemalt siin Bluebergstrandil 1-2 m lainega. Muizenbergis oli eelmine aasta lihtsam.
2/3 kalipsoga hakkab nii vees vedeledes pigem külm. Kahjuks/õnneks läks see 10 a vana kalipso lõplikult katki ja peabki omale uue ostma - 3/4 märg peaks olema paras.

Tuul on olnud 3 päeva onshore või olematu, järgmise nädala prognoos näitab kuut järjestikust sõidupäeva :S

Kohalikus "Stockmannis" Woolworthis on müügil Iittala paar aastat vana disainiga nõud, ainult nende enda logoga all ja 1/4 hinnaga :D

Culoe de Song (http://www.myspace.com/culoedsong) oli Cape Townis, aga ma mingil tobedal põhjusel oli pidu "by invitation only". Peaks kuidagi "seltskonda" sisse sulanduma :D

Thursday, January 21, 2010

Kolmas päev

Ninast tuleb ikka veel soolast merevett :S Täna õnnestus Sunsetis korraliku rulli alla jääda, mis viskas mind merepõhja ja kamad enam-vähem kaldale. Pärast kaldaleujumist enam peale ei jõudnud minna, aga väga ilusate lainetega õhtupoolik oli küll :)

Fotoaparaat jäi koju, aga mobiil tegi ühe pildi. Teine pilt on sellest, et hommikupoole (täna õigemini kella kolmeni) saab basseini ääres vedeleda küll ja tuult oodata, enne kui liivatorm algab :D


Wednesday, January 20, 2010

Teine päev

Mul oli juba meelest ära läinud, et siinkandis "tark veidi tormab", sest kui ma pärast oma tööasjadega tegelemist Sunset'i jõudsin, oli enamus juba sealt ära kadunud ja liiva lendas. Panin siis 3.6 üles ja oma poolteist tundi sai sõita, enne kui enam polnud võimalik purjest kinni hoida. Liivatorm oli nii karm, et asju oli lausa valus auto juurde vedada. Hea poolena võib mainida, et ainult kolme-neljakesi sõites on ruumi laialt ning lainete pärast kaklemiseks ei lähe. Võrreldes eilsega hakkab kangus üle minema ja midagi krampi ka ei läinud.

Pärast käisin veel Big Bays, kus oli laulupidu ja tegin seal paar pilti. Peale ei viitsinud minna, sest kalipso oli märg ja ma olen laisk. Homme äkki lähen kohe Big Baysse. Või siis varem Sunseti. Või siis istun arvuti taga :D