Monday, February 22, 2010

Woodstock

Neljapäeva mõtlesime veeta kultuurselt ning läksime avastama Woodstocki. Woodstock on selline segu tööstusrajoonist, metalli kokkustupunktidest, rehvitöökodadest, mustade värvilistest ühekordsetest elumajadest ning trendikatest vanadest tööstushoonetest-nüüdsetest-(arhitektuuri)büroodest ja galeriidest. No kuhu kõik trendikad (kunsti)inimesed on kolinud. Kõigepealt alustasime kohvitamisega Biscuit Milli kohvikus - see keskus oli suurepärane ka ilma laupäevase neighbourhoodgoods turuta.

Jätkasime neighbourhoodgoodsmeeste loodud what if world? nimelise galeriiga. Sealne kunst meenutas vägisi midagi sellist, mida me tegime kunstiõpetuse tunnis kolmandas klassis. Sellised paberketid ja akvarellid. Ainult põrandale oli tõmmatud jooned kunstiteoste ja poppide bändide nimede vahele. Umbes nii, et seinal on mingi soperdis ja siis põrandalt läheb joon White Stripesi nimeni. Peen värk!

Jätkasime kuulsa Goodman'i galeriiga, kus oli rosencaire (Rose Shakinovsky ja Claire Gavronsky) näitus. Mõned päris ägedad tööd olid, näiteks terve sein täis vanu kustukumme :D (või siis nukkude kummist kingi).

Micheal Stevensoni galerii oli vast kõige moodsam. Algas kohe mingi Šveitsi ühiskonnakriitlise teosega mustade ja valgete lammaste teemal e siis mingi ausländer värk. Kõige hullema kraami autor oli Steven Cohen. Oli videoinstallatsioone ja muud... Kirjeldada on raske, aga no siit saab ülevaate: http://www.at.artslink.co.za/~elu/stevencohen/

Väga sõbralikud on kõik seal galeriides. Igal pool lasti meid sisse ka hoiuruumidesse, umbes selliste sõnadega, et siin on veidi sassis, aga vaadake ise ringi. Päris usaldusväärsed nägime välja vist :)

Surfist ka. Reedel puhus korralikult 4.2le. Keskpäevast sõitsime Sunsetis ja pärastlõunal Melkbossis. Melkbossis oli päris korralik laine, nii 2-3 meetri kanti. Väga mõnus päev, aga hullult väsitav.
Laupäeaval oli vaikus ja ülipalav ilm. Käisime Constantia veinituuril. Ikkagi on nii, et kõige väiksem veinitehas, kus veine tõi maitsmiseks kummikutes ja mingi saksa-õlle-t-särgiga tüüp, ise vahepeal ära joostes tünnide vahele, oli kõige ägedam. Need suured turistikad ikka sakivad.

Pühapäeval undas juba varahommikust kole tuul. Ma ise olin veidi uimase surfiärkamisega, aga Hanno ja Madis sõitsid Sunesetis juba kella 9st (või midagi sellist :D). Ma jõudsin pool 12 sinna ning 4.2 oli veidi liiast. Kui hommikused lõpetasid, panin 3.6 ja siis oli juba väga hea. Mulle ikkagi meeldib Sunset rohkem kui Melkboss, sest siin ei kuku laine nii kiiresti kokku kui Melkbossis. Isegi siis, kui suure tuulega tuleb Sunsetti vastukut Tarifa choppi sisse. Ja väikse purjega on ka mõnus sõita - ma pigem veidi tiksun, kui kangutan veivamisel purje.





2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. mul täitsa hea meel lugeda, et üritate oma intellektuaalset poolt kah ikka töös hoida..liigses koguses sporti ja päike soodustavad teadupärast vaimset tuhmistumist :D:D
    aga viimati bcn-s olles, sattusime M-ga mingile pornofetsivalile ja seal näidatu oli kohati suhteliselt samas stiilis kui hr coheni kunstiprojektid;)
    aga ütle prl Kruusele, et ta mulle nüüd vastu kirjutaks..tahan uusi lugusid naabrist ja wolfgangist;)

    embused teile mõlemale

    ReplyDelete