Monday, March 8, 2010

Head naistepäeva!

Ma olen laisk olnud ning pole oma blogi tükk aega täiendanud. Kojusõiduni on ainult kaks ja pool nädalat ning tunne on juba selline, et peaks asju hakkama pakkima :D
Lühidalt siis niipalju, et üleeelmine nädalavahetus käisime maal. Sihiks oli Die Hoopi rahvuspark mere ääres, sest sisemaal tundus liiga palav. Kuna tee peale jäi ka Aafrika lõunapoolseim tipp L'Agulhas, siis käisime usinate turistidena ka sealt läbi. Hoolimata sellest, et seal oli isegi boutique-art-gallery-illy-coffee-guesthouse, sinna ööbima jäämise tunnet küll ei tekkinud. Ikka päris tobe, et kõikidel turistidel on vaja ära käia Aafrika lõunapoolseimas tipus :S L'Agulhas'e kohta on pilt daamidega.

Sõitsime edasi Die Hoopi poole ning kuna me parki sisse ei raatsinud minna ööbima, siis jäi ainsaks variandiks farmerite B&Bd. Sisuliselt on see lihtsalt ööbimine farmis, kus peremees üürib ühte tuba/korterit turistidele. Pärast mõningast otsimist leidsimegi toreda koha. 200 raha per nägu ning saime tervelt 2-toalise osa nende majast. Lisaks andis peremees meile veel pooliku 3-liitrise pakiveni, mis oli üllataval kombel palju parem kui tavaline savignoon blänk (loe: tikrimahl alkoholiga), mida siin juuakse. Sellest pilt minust päikeseloojangul.

Järgmise päeva kolasime pargis ning "võtsime" ära kõrgeima tipu Potbergi (600m). Päev oli nii väsitav, et otsustasime jääda veel üheks ööks ning tulime koju alles esmaspäeva hommikul.

Nüüd möödunud nädalavahetusel pidi tuul puhuma ning jäime linna. Üleüldse tundub siin prognoos olevat pidevalt nädalavahetusteks, kus võiks just mingi pikema väljasõidu korraldada. Reedel tsekkasime üle kohaliku poppklubi Assembly, mis kirjelduse järgi oleks justkui Von Krahl, aga kui sisse saime, oli selge, et see on pigem selliste inglise pubekate läbukoht. Muusika oli ka imelik ja ma tundsin ennast veidi vanainimesena, kui ma Kaisale ytlesin, et "kuidas noored sellist lärmi muusikaks peavad" :D

Laupäeval käisime turul saia ostmas ning kuna ma olin kole väsinud, siis pikutasime ka veidi Kirstenboschi botaanikaaias - turult ostsime piknikukraami kaasa. Muidugi uurisin tuult ning Cape Pointis näitas 20 ms (ehk oleks olnud Platboomi või siis Witsandi tingimused). Mõtlesin, et küll siiapoole ka midagi varsti jõuab. Õhtupoole sai veidi Sunsetis sõita, aga paras jama oli. Puhanguline ja selline allameetrilaine :S

Pühapäeva hommikul käisime Big Bays lainesurfamas ning pärast oli mõte minna Platboomi. Tüütult kaugel on see Platboom ikka + sissepääs on tasuline. Eestis nagu pole probleem Ristnasse sõita, aga siin millegipärast ei viitsi :S Muidugi kui kohale jõudsime (läbi Chapmans Peak'i - soovitan), polnud seal mingit tuult. Ainult palju tuult ootavaid surfareid ja baboone. Sellest ka pilt. Tagasitulles sõitsime veel Nordhoekist läbi, mis olevat kuulus lainesurfikoht. Vist on ka, sest mina sealt rullist välja ei suutnud ujuda :) Kui olime ennast maha jahutanud, siis läksimegi koju, et õhtul minna Pink Falmingo kinno (www.pinkflamingo.co.za/). See on hästi mõnus kesklinna-majakatusel olev kino, kus näidatakse häid vanu filme. Pileteid on veidi raske saada, aga pole ime ka - 50R eest saab kino, tasuta joogi ja popcorni. R200 eest saab lösutada diivanil :)
Vaatasime Elizabeth Taylori ja Paul Newmaniga klassikut Cat on a Hot Tin Roof. Õhtu oli mõnusalt PALAV, pärast olime veel seal katusel ja tegime yhed dringid. Kui koju sõitsime, siis lõi põhjapool äikest ning müristas päris korralikult. Varsti tuli ka padukas ning pilv liikus välkudes kesklinna poole. Huvitaval kombel oli mere kohal tähistaevas. Aga erilist kasu sellest äikesest polnud, sest ka täna on rämedalt palav. Käisime hommikupoole Big Bays pesumasinas ennast värskendamas. Laine on ilus - vist peab varsti veel minema :)




No comments:

Post a Comment