Monday, March 1, 2010

Laine

Kui teisipäev oli mõnus tööpäev (ei olnud tuult, lainet ega päikest), siis kolmapäevaks tuli laine tagasi. Päris keeruline oli siin kodurannas välja ujuda lainelauaga, kui laine on mõnusalt suur. Vahepeal isegi mingi püstise-jeti-mees pakkus oma abi :) Õnneks varsti sain pihta, et tuleb oodata kuni setid randuvad ja ära plekib. Siis tekkis umbes 30 sekundine auk, mille jooksul tuli 50m ära ujuda. Väga mõnus päev oli, ainult vesi oli väga külm, nii et väga kaua ei kannatanud olla vees. Pärast jetimees veel rääkis, et veidi kaugemal olid delfiinid lainetesse hüpanud. Idüll missugune.

Neljapäeva õhtust hakkas ka puhuma ning saime Hanno ja Madisega mõnusa õhtuse Sunseti. Tuul oli kuidagi eriti off ning laine seetõttu hästi puhas, nii 2 meetrine. Mõõnus :)

Reede oli BIG. Hanno ja Madis passisid juba 12st rannas, aga ma jõudsin alles 3 paiku. Laine oli 3-4 meetrit ning Hanno tiksus usinalt välja - lainega tagasi. Madis pidas targemaks kaldal istuda ja arutleda, et "mu asjad on juba kuivad ja homme lendame ära" :) Kui ma 4.7 kokku sain, oli tuult juba piisavalt ja ma tiksuma ei pidanud peaaegu yldse. Tunni pärast tõstis veel ning siis panin juba 4.2 ning setid läksid järjest suuremaks :S Tegelikult oli päris hull tunne sellisega koju tagasi tulla ning avastada eest täiesti sileda ja vahuse välja, mis oli eelmiste lainete ulpivaid ohvreid täis :D Ma vist polegi nii sileda ja suure lainega varem sõitnud - kui ikka cutbacki tegid sellise kolaka pealt, siis oli alla tulla tunne nagu lumelauaga puudris - ega purje eriti vaja polnud. Ja kui kuulsid, et see taga kokku kukub... :) Kui maha tulin, siis mingid tüübid kaldal kohe õnnitlesid, et "congratulations, everything in one piece" :)

Nädalavahetusel surfi ei olnud, sest käisime maal ja ööbisime farmis - lehmade ja jaanalindudega. Kokku läbisime 800 km, aga sellest tuleb eraldi jutt.

Täna jõudsime tagasi ning tuul oli eriti karm - puhangud 36 knotsi ning laine jälle see vastik tarifa-chopp vasakult. Läksin vaatasin Melkbossi - briti ässad muidugi Bubblega eesotsas kimasid seal... Panin 3.6 ja oli nii puhanguline, nagu kevadel Maardul. Ees uppusin ja taga pidi kangutama, et jibet teha. Lisaks veel see mõnus chopp. Paar mõnusat poomikõrgust lainet sain tagasi. Aga üldiselt - bensiin ja tikud!

No comments:

Post a Comment