Tuesday, February 23, 2010

Kus on laine?

Lihtsalt väike märkus, et eile saime ka sõita. Kuigi laineprognoos oli 3,5-4 meetrit, oli tegelikult laine nii 1,5 kuni 2, kohati ka "logo high". Tugev tuul tõi jälle sisse vastiku tarifachopi. Ma pole veel pihta saanud, kuidas kiirelt hommikul otsus teha ja sõidukoht valida - kas kodused Sunset/Melkboss või siis alla Cape Pointi poole või 80 km ülespoole. Eile tundus, et Yzerfontainis (80 km Langebaani poole) lainetas korralikult. See vana pildistab ja liigub õigetel radadel: http://www.feliceventi.com. Aga samas ma vist olen piisavalt laisk, et sõita väga kaugele, kui Sunset ajab ka asja ära :) Pealegi me soovisime alustada varakult minu juures grillimisega - Hanno marineeritud tuunakala oli ülihea :)

Monday, February 22, 2010

Woodstock

Neljapäeva mõtlesime veeta kultuurselt ning läksime avastama Woodstocki. Woodstock on selline segu tööstusrajoonist, metalli kokkustupunktidest, rehvitöökodadest, mustade värvilistest ühekordsetest elumajadest ning trendikatest vanadest tööstushoonetest-nüüdsetest-(arhitektuuri)büroodest ja galeriidest. No kuhu kõik trendikad (kunsti)inimesed on kolinud. Kõigepealt alustasime kohvitamisega Biscuit Milli kohvikus - see keskus oli suurepärane ka ilma laupäevase neighbourhoodgoods turuta.

Jätkasime neighbourhoodgoodsmeeste loodud what if world? nimelise galeriiga. Sealne kunst meenutas vägisi midagi sellist, mida me tegime kunstiõpetuse tunnis kolmandas klassis. Sellised paberketid ja akvarellid. Ainult põrandale oli tõmmatud jooned kunstiteoste ja poppide bändide nimede vahele. Umbes nii, et seinal on mingi soperdis ja siis põrandalt läheb joon White Stripesi nimeni. Peen värk!

Jätkasime kuulsa Goodman'i galeriiga, kus oli rosencaire (Rose Shakinovsky ja Claire Gavronsky) näitus. Mõned päris ägedad tööd olid, näiteks terve sein täis vanu kustukumme :D (või siis nukkude kummist kingi).

Micheal Stevensoni galerii oli vast kõige moodsam. Algas kohe mingi Šveitsi ühiskonnakriitlise teosega mustade ja valgete lammaste teemal e siis mingi ausländer värk. Kõige hullema kraami autor oli Steven Cohen. Oli videoinstallatsioone ja muud... Kirjeldada on raske, aga no siit saab ülevaate: http://www.at.artslink.co.za/~elu/stevencohen/

Väga sõbralikud on kõik seal galeriides. Igal pool lasti meid sisse ka hoiuruumidesse, umbes selliste sõnadega, et siin on veidi sassis, aga vaadake ise ringi. Päris usaldusväärsed nägime välja vist :)

Surfist ka. Reedel puhus korralikult 4.2le. Keskpäevast sõitsime Sunsetis ja pärastlõunal Melkbossis. Melkbossis oli päris korralik laine, nii 2-3 meetri kanti. Väga mõnus päev, aga hullult väsitav.
Laupäeaval oli vaikus ja ülipalav ilm. Käisime Constantia veinituuril. Ikkagi on nii, et kõige väiksem veinitehas, kus veine tõi maitsmiseks kummikutes ja mingi saksa-õlle-t-särgiga tüüp, ise vahepeal ära joostes tünnide vahele, oli kõige ägedam. Need suured turistikad ikka sakivad.

Pühapäeval undas juba varahommikust kole tuul. Ma ise olin veidi uimase surfiärkamisega, aga Hanno ja Madis sõitsid Sunesetis juba kella 9st (või midagi sellist :D). Ma jõudsin pool 12 sinna ning 4.2 oli veidi liiast. Kui hommikused lõpetasid, panin 3.6 ja siis oli juba väga hea. Mulle ikkagi meeldib Sunset rohkem kui Melkboss, sest siin ei kuku laine nii kiiresti kokku kui Melkbossis. Isegi siis, kui suure tuulega tuleb Sunsetti vastukut Tarifa choppi sisse. Ja väikse purjega on ka mõnus sõita - ma pigem veidi tiksun, kui kangutan veivamisel purje.





Monday, February 15, 2010

Nädalavahetus

Reedel saabusid Hanno ja Madis kaasadega ning nädalavahetus pakkuski mõnusat õhtust treeningtuult, kella viiest kuni loojanguni. Umbes sellist, et mina ja Hanno saime 4.7ga tiksudes/puhanguga välja ning lainega tagasi. Laine oli väga ilus, selline poomikõrgune ja kohati veidi enam. Hannol oli muidugi tiksumisel eeliseks Penny 82 twinfin. Madis oma 88 lauaga enamuse ajast uppus, sest istuva trapetsiga ei saa ikkagi veivi sõita :D

Pühapäeva hommikupoole käisime Kaisaga veelkord Table Mountaini vallutamas, tema juba kolmas kord. Seekord valisime marsruudi, mis algas Kirstenboschi botaanikaaiast ning läks mäkke veehoidlate juurde. Päris imelik oli märgata, et järsku mäe otsas kivine pinnas muutus liivaseks ning künka taga oli liivarannaga järveke. Kokku kulus seekord matkaks 4.5 tundi. Pühapäeva õhtuti on seal botaanikaaias veel kontserdid, päris mõnus oleks seal oma prosecco-külmakastiga istuda. Kaalume siin just, et kas minna kuulama mõnda kohalikku esinejat, Cliff Richardit või koguni Elton Johni... :D (onju äge line-up!)

Kolmapäevast peaks hakkama Cape Doctor jälle tööle ning kuni järgmise nädala alguseni peaks puhuma korralik SE.

Piltidel on meie igalaupäevane neighbourgoodsmarketi burger ja pizza :) Mõned pildid mäe otsast ka.





Thursday, February 11, 2010

Tööinimese tuul

Eile hakkas tuul õigesse suunda keerama kella 4st ning kell 5 võiski Sunseti kohale sõita. Autosid oli nii palju, et pidin parkima 100m rannast mingi eramaja ette. Kui koduaknast paistis, et lainet üldse pole, või on selline Tarifa chopp, siis Sunsetis tulid randa kenad väikesed liinid. Tuul oli pigem nõrk ning panin 4.7. Kui vette sain, hakkas laine järjest suuremaks minema kuni lõpuks oli selline poomikõrgune. Kui sellise ikka kätte sai, oli väga mõnus veivata, 6 bottomit vist oli rekord :)
Vahepeal pidi veidi uppuma, kuna tekkisid tuuleaugud, aga üldselt oli väga mõnus sõidupäev.

Täna on laine oma 4-5 meetrit, meri on isegi 100-200m kauguselt kaldast vahune. Veel tuult pole ja kui ei tule, siis jäävad mul mastid terveks :) Ma ei kujuta ette kuidas sellistest läbi peaks saama. Hommikul mingeid surfareid veeti jetiga lainetest/vahust läbi.

Monday, February 8, 2010

Masinavärk läks tööle

Uskumatu kui kiiresti siin ilm muutub. Kell 1500 oli veel täielik plekk, puhus umbes 3 ms SW. Tegin tööd ning passisin kite beachi mõõdikut (www.blowfeed.co.za). Järsku hakkas tuul keerama SE poole ning iga minutiga lisas paar knotsi. Poole neljaks puhus juba SSE ja 12 knotsi. Veel veidi ning oli SE ja 15. Siis laadisin asjad autole ja sõitsin Sunseti.

Laine oli väga ilus, nii 2-3 meetrit ning tuult umbes 4.7-le. Mõnikord väljaminnes rullis uppudes tundsin puudust veidi suuremast veivikast kui 69. Oi kui hea oleks sealt 80se lauaga välja tiksuda. Mõnikord pidi paluma ei-tea-keda, et tuleks mingigi puhang, enne kui koll mulle peale kukub (ise pooleldi uppumas). Üks kord pidi korraliku ujumise ka tegema, et asju kätte saada. Iga kolliga tuli mõelda, et "ei lase lahti, ei lase lahti!" :)

Aga kõik need korrad, kui eest sai puhanguga minema ja tagasi suure laine peal, olid väga mõnusad. Tagantjärele mõelda oli ikka päris lahe päev, sest kui tuult nii palju pole kui tavaliselt, on laine mõnusalt puhas. Klõpsisin oma seebikaga mõned pildid ka.



Sunday, February 7, 2010

Mitch andis otsad

Kuna midagi dramaatilist pole vahepeal toimunud, siis pole ka siia kirjutada viitsinud. Teisipäeval hakkas meie surfiauto Mitchi radiaator lekkima ning pidime tõmbama tee serva. Õnneks juhtus see Sea Pointis ning lähedusest polnud raske leida ajaveetmiseks mõnusat puhvetit. Kahe tunniga toodi meile teine kollane surfimobiil hüüdnimega J.D. Tegelikult meeldiski meile J.D. rohkem kui Mitch, sest ta oli kollane ning tal olid kenad ilukilbid ning raadiol oli audiosisend + ta püsis paremini teel. Kahjuks aga oli see lubatud juba mingile saksa perekonnale ning me saime parandatud Mitchi tagasi.

Kaisa käis tublilt surfitrennis ja Wolfgang arvas, et ta peaks järgmine kord juba trapetsis sõitu õppima :) Kaldastart tuli juba enamvähem välja.

Tuule poolt on olnud nädal otsa täielik ikaldus, kuigi laine on mõnusalt suur. Käisimegi siis Muizenbergis ja Big Bays hoopis lainet sõitmas - viimases on ikka vesi mõnusalt jahe ja varbad tahtsid ära kylmuda. Eilsest puhub päris tugev NW ning täna läksin sellega kohta nimega Strand sõitma (False Bay ääres, Muizenbergi vastas). Alguses oli ideaalne side-shore paremalt, aga hullult puhanguline. Oleks nii soovinud veidi suuremat lauda, sest poole ajast uppusin ja poole ajast sõitsin oma 4.7ga. Aga umbes tunni pärast keeras veidi side-on'iks ning tuul läks mõnusalt ühtlaseks. Selline Vääna moodi koht veidi (ainult puhub paremalt). Mõnikord sai isegi mõne sellise kena 1,5m laine kätte. Lisaks veel see, et seal peaks sõitma shortsides, sest vesi on soe ning kalipsos hakkab väga palav. Homsest õnneks hakkab SE jälle puhuma :)

Eile saabusid ka Kaisa vanemad ning käisime nendega Blowfishis söömas. See kuulus saksa surfar Paskwoski oli ka samas restos - päris peen värk, ah :D

Monday, February 1, 2010

Weekend

Nädalavahetus möödus kiirelt. Reedel käisime vaatamas üle kohalikku klubielu ning tuvastasime, et Hectic@Hope on jätkuvalt elujõus - selline Supreme'i tunne oli peol. Lisaks veel sissepääs R15 ja õlu samapalju. Mängiti kõike soulist Tears for Fearsini, vahepeal ka elektrot. Oma kambaga oleks seal kindlasti veel lõbusam. Hanno, tulete ka sinna, pole hullu, isegi Henri Kaar harjus ära, hoolimata, et see pole mingi BonBon, pigem ikka KuKu või Kraal.

Laupäeval läksime Old Biscuit Milli marketile (http://www.neighbourgoodsmarket.co.za/) ja nautisime suurepärast hommikusööki. Matis sa ju mäletad neid grillitud sisefileega võileibu :)

Pärastlõunal pärast väsitavat shoppamisringi läksin Melkbossi, kus sai sõita paar tunnikest 4.2ga (nagu terve nädal) ning mingi laine oli isegi olemas. Ega mujal kusagil parem polnud, isegi Andre Paskowski vms selle blondi tyybi nimi iganes on, sõitis seal...

Pühapäev oli matkapäev, sõitsime hommikul Table Mountaini alla ning hakkasime yles ronima (ainult wussid ja pensiokad sõidavad cable cariga) :D Hea tempoga olime alla tunniga yleval. Vaade on sealt ikka mega. Kohtusime ka pruunistunud nägudega ja roosade särkidega eesti golfaritega... Seejärel nagu tundus tobe alla ronida, ning mõtlesime, et vaatame seal yleval rahvuspargis veidi ringi. Seal on isegi mitmepäevaseid matkaradasid ning superilusad vaated. Valisime yhe raja mis võimaldas Camps Bay poolt alla tulla. Ja 5 tunniga olimegi auto juures tagasi :) Suht väsinud oli olla, aga tuju oli hea ning seal on veel väga palju häid radasid avastamata. Kliima on siin matkamiseks superhea - ei ole liiga külm ega palav - tuul mõnusalt jahutab.

Täna läks Kaisa purjelauatrenni ning ma istun siin järve ääres surfiklubis, ja vaatan kuidas Wolfgang Kaisat õpetab :) Hetkel puhub selline NW tuul. Wolfgang ytles, et kui tsekata kas lennujaamas ka puhub, siis võib minna Strandi sõitma, kus saaks paremal halsil sõita side-shorega. Tsekkame ehk üle. Hea uudis on veel see, et laine on tagasi (hommikul oli meri lainelaudureid täis) ning homme õhtuks lubab ka tuult :)