Friday, January 29, 2010

Freeride

Nüüd on juba kolm päeva puhunud nii mis hull, aga Sunset on peaaegu flat. Mingi imelik diagoonaalne lainechopp on ka - umbes nagu Tarifal. Eile käisime hommikul Muizenbergis lainelauatamas, hoolimata onshore tuulest sai veidi sõita.

Pärastlõunal läksin Big Baysse ning seal oli aeg-ajalt isegi mõni 1-1,5 m laine. Rahvast oli nagu laulupeol. Aga kuidagi mõnus oli sõita, tunne on tagasi :)

Täna käisin Melkbossis ning laineolukord oli veidi parem - ikka sellised 1,5 meetriseid tuli... muidugi selle peale ihus hammast 5 venda, kes tahtsid backi sellelt hüpata, 5 kiivriga tsainikut, kes sellest kindlasti pidid yle kihutama ning 5 tüüpi, kes kindlasti tahtsid seda veivata. Aga mõnikord mul isegi vedas :)
Kõik päevad olen sõitnud 4.2ga ning tegelikult kui ajastada õigesti, ongi see ainus puri, mida siin vaja on.

Eile õhtul oli Camps Bays selline tuul, et prillid tahtsid eest ära lennata. Sellest üks pilt (taustal liiv lendab ja mere kohal oli 2 m kõrgune pritsmepilv).

Wednesday, January 27, 2010

Kreeklased on süüdi

Esmaspäeval surfi ei toimunud, kuigi puhus kena tuul ja laine oli oma 2 meetrit. Seeeest saabus Kaisa, jõime veini ja käisime selles Blowfishis söömas... luksus ütleks ;)

Eile tuult ei olnud ja sõitsime hoopis Muizenbergi lainelauatama. Seal on ikka mõnus soe vesi (+19,5) ja kalipsot pole vaja. Õhtul jalutasime veel Cape Pointi majaka otsa, kust kõik turistid olid juba jõudnud jalga lasta.

Täna tuli pärastlõunal tuul, aga laine oli selline väikseke. Arvatavasti sellepärast, et külje pealt tuli segav chopp sisse. Mingil imelikul põhjusel oli suuri kalaparvesid laht täis ning pidevalt tuli nendest läbi sõita (no veidi olid syymekad). Kohal olid ka hülged, üks ujus ringi rannast ca 10m kaugusel lainetes. Loodetavasti ta ikka sai sealt minema ilma vigastustata. Mõni 1-meetrine veivatav laine oli ka (aeg-ajalt). Uue Pryde'i kalipsoga hakkas pigem palav.

Aga kreeklaste eelarvedefitsiit annab ka siin tunda. Euro on nii nõrgaks jäänud, et lausa valus hakkab. Kui õlu maksab baaris 14 randi, siis eelmine aasta oli see 17 krooni, nyyd lausa 21!!! Meie all puhvetis oli odavaim majavein 49 Randi. Ja 6 hiidkrevetti 89 Randi. Arvutage ise! Kui kreeklasi näete, kutsuge korrale!

Sunday, January 24, 2010

Nädalavahetus

Nädalavahetus on möödunud lainesurfi tähe all. Minimalibuga on ikka algajal päris raske rullist välja saada, vähemalt siin Bluebergstrandil 1-2 m lainega. Muizenbergis oli eelmine aasta lihtsam.
2/3 kalipsoga hakkab nii vees vedeledes pigem külm. Kahjuks/õnneks läks see 10 a vana kalipso lõplikult katki ja peabki omale uue ostma - 3/4 märg peaks olema paras.

Tuul on olnud 3 päeva onshore või olematu, järgmise nädala prognoos näitab kuut järjestikust sõidupäeva :S

Kohalikus "Stockmannis" Woolworthis on müügil Iittala paar aastat vana disainiga nõud, ainult nende enda logoga all ja 1/4 hinnaga :D

Culoe de Song (http://www.myspace.com/culoedsong) oli Cape Townis, aga ma mingil tobedal põhjusel oli pidu "by invitation only". Peaks kuidagi "seltskonda" sisse sulanduma :D

Thursday, January 21, 2010

Kolmas päev

Ninast tuleb ikka veel soolast merevett :S Täna õnnestus Sunsetis korraliku rulli alla jääda, mis viskas mind merepõhja ja kamad enam-vähem kaldale. Pärast kaldaleujumist enam peale ei jõudnud minna, aga väga ilusate lainetega õhtupoolik oli küll :)

Fotoaparaat jäi koju, aga mobiil tegi ühe pildi. Teine pilt on sellest, et hommikupoole (täna õigemini kella kolmeni) saab basseini ääres vedeleda küll ja tuult oodata, enne kui liivatorm algab :D


Wednesday, January 20, 2010

Teine päev

Mul oli juba meelest ära läinud, et siinkandis "tark veidi tormab", sest kui ma pärast oma tööasjadega tegelemist Sunset'i jõudsin, oli enamus juba sealt ära kadunud ja liiva lendas. Panin siis 3.6 üles ja oma poolteist tundi sai sõita, enne kui enam polnud võimalik purjest kinni hoida. Liivatorm oli nii karm, et asju oli lausa valus auto juurde vedada. Hea poolena võib mainida, et ainult kolme-neljakesi sõites on ruumi laialt ning lainete pärast kaklemiseks ei lähe. Võrreldes eilsega hakkab kangus üle minema ja midagi krampi ka ei läinud.

Pärast käisin veel Big Bays, kus oli laulupidu ja tegin seal paar pilti. Peale ei viitsinud minna, sest kalipso oli märg ja ma olen laisk. Homme äkki lähen kohe Big Baysse. Või siis varem Sunseti. Või siis istun arvuti taga :D